Comité Zieken en Gehandicapten Berghem.

Het comité Zieken en Gehandicapten is opgericht op 1 juni 1971 vanuit het vroegere “Herwonnen Levenskracht“. “Herwonnen Levenskracht” was een onderdeel van de werkliedenbond, voor zieken in de provincie. Enkele mensen vonden dat het geld beter besteedt kon worden voor de dorpsgenoten. Daarom werd er een actiecomité zieken en gehandicapten opgericht voor Berghem. Dit werd later notarieel vastgelegd. Oprichters waren Jan Keijzers, Kobus Hoeks, Harry Mulders en Jan Brands (de Klenne).

De financiën kwamen door het raden van erwten in een fles, die met de Berghemse kermis in diverse cafés werden neergezet, en die waren er toen nog heel veel in Berghem. De doelstelling was ziekenbezoek in het ziekenhuis, met het aanbieden van een fruitschaal.

Later zijn er nog diverse activiteiten bijgekomen. O.a. de jaarlijkse ziekendag. En voor personen die in tehuizen verbleven en niet op de ziekendag konden komen, werd op hun verjaardag een fruitschaal aangeboden. Ook met Kerstmis werd een kerstpakket aangeboden. Om dit financieel te kunnen ging men collecteren op diverse feesten. Dat gebeurd nu nog steeds.

 

Onderstaand een  foto ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan (1980) .

 

Boven van links naar rechts: Mies den Brok, Toon Brands, Hein Hoeks, Jan Megens, Ai van Gaal, Jo den Brok,

Harrie Mulders en Johan van Duijnhoven.

Midden van links naar rechts: Willie Megens, Jan Brands, Cobus Hoeks en Jan Keijzers

Onder van links naar rechts : Bets Vos en Riek Pepers

 

Onderstaand een foto van het 40 jarig bestaan in 2010

 

 

 

Onder van links naar rechts : Bets Vos-Megens, Antoon Hoefnagels, Willie Megens, Ad Verhagen, Gerrit Bimbergen en Piet van Hoogstraten.

Boven van links naar rechts: Ad van Erp, Eugenie van de Ven -Broess, Barry Hoefnagels, Frans van der Wielen, Chris van de Coolwijk en Willie van Tooren.

Op 2-4-2014 is de heer Cees de Raad tot het bestuur toegetreden, op 16 3-2015 de heer Hans Akkermans, op 25-7-2016 Wim Arts en op 13-12-2018 Toon van Aar.